Weekendje Terschelling

Weekendje Terschelling

Wanneer je op vrijdagmiddag op kantoor zit en bij jezelf denkt, “is het al half vijf?”, dan wordt het tijd om er even een weekendje tussenuit te gaan. Normaal gesproken ben ik de eerste die op skyscanner of cheaptickets kijkt om te zien of er nog een vlucht beschikbaar is naar waar dan ook, even snel een weekendje weg.

Tot een collega vroeg, waarom ga je niet een weekendje naar Terschelling? Nu moet ik heel eerlijk zijn, Terschelling?, Nederland? Niet mijn eerste keus. Maar dan moet ik ook heel eerlijk zijn, ik was aangenaam verrast. Zodra je aan boord stapt en de boot vertrekt valt er een last van je schouders, tijd om echt even te ontspannen.

Overtocht naar Terschelling

De overtocht naar Terschelling duurt in totaal twee uur, genoeg tijd om een bakje koffie te halen en er een goed boek bij te pakken, je hebt de tijd om even helemaal tot rust te te komen. Na ongeveer anderhalf uur komt de Brandaris, de vuurtoren van Terschelling in zicht, dit is misschien wel het moment voor een foto. Vanaf het buitendek heb je een prachtig uitzicht over het wad en zie je de contouren van het eiland.

West-Terschelling

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Texel, kom je op Terschelling aan in de haven van West-Terschelling. West-Terschelling is het grootste dorp van Terschelling, hier vind je verschillende winkeltjes, cafés en restaurants maar daar later meer over.

Tijd voor een fiets, Terschelling is het fietseiland bij uitstek en in de haven van Terschelling vind je verschillende fietsverhuurders. Wanneer je een fiets huurt bij een van de verhuurders, kun je hier tegelijk je tassen en koffers afgeven, zij bezorgen deze op je vakantie-adres, wat een service!

De meeste mensen zullen bij aankomst op de fiets stappen en langs de haven richting de oostkant van het eiland fietsen, maar wij slaan linksaf en gaan tegen de stroom mensen in. Om de hoek zit namelijk een heel leuk strandtentje waar we eerst een bakje koffie gaan doen.

Na een heerlijk bakje koffie met het nationale gebak van Terschelling, het cranberrygebak, gaan we weer op pad. We vervolgen de weg door het bos en de duinen richting West aan Zee waar we een hotel hebben geboekt voor twee nachten.

West aan Zee

Wanneer je naar Terschelling gaat kun je een van de vele vakantiehuisjes op het eiland boeken, veel van de huisjes bevinden zich op de bekende vakantieparken. Een andere optie is, om een van de vele vakantiehuisjes in de duinen van Terschelling te boeken.

Zelf hebben wij een hotel geboekt voor twee nachten maar als we nog een keer terugkomen, misschien wel met heel de familie, boeken we zeker een van de huisjes hier in de duinen. Je hebt hier een prachtig uitzicht en je bent in een paar minuten op het strand.

Benieuwd naar de verschillende vakantiehuisjes op Terschelling? Bekijk het hele overzicht en de beschikbaarheid op de website van ontdek-terschelling.nl

Ijsland in de spiegel van de auto Previous post Rondje Ijsland in 7 dagen